CAOWijzer Nieuwsbrief

Upgrade ‘Zoek CAO loon’ per donderdag 11 november 2021

Op donderdag 11 november worden in CAOWijzer twee verbeteringen doorgevoerd voor de functie ‘Zoek CAO loon’. De eerste toevoeging is de mogelijkheid om een begindatum in te voeren en de tweede toevoeging is dat er nu gekozen kan worden uit de beschikbare periodieken.

Meer weten over deze nieuwe functies? lees dan snel verder!

Img

Begindatum zelf invoeren

Met deze upgrade is het nu mogelijk om de begindatum zelf in te voeren. Voorheen was dit mogelijk en werd automatisch de datum gekozen waarop het verzoek werd aangemaakt.

Het is nu mogelijk om zowel een datum in het verleden als in de toekomst in te voeren. In dit voorbeeld is een loonsverhoging aangekondigd per 4 november 2021.

Wanneer je de begindatum aanpast naar een toekomstige datum, bijvoorbeeld naar 1 januari 2022, dan zal CAOWijzer automatisch de loontabel toepassen die vanaf deze datum geldig is. Met een ‘Update verzoek’ kan ook het uurloon opgevraagd worden per 1 juli 2022, door eenvoudig de ‘begindatum’ aan te passen.

Periodiek kiezen op basis van functiegroep

Met deze upgrade is het mogelijk om de juiste periodiek (of trede) te kiezen op basis van de geselecteerde functiegroep. Daarmee komen de velden ‘Ervaring (jaren) en Ervaring (maanden) te vervallen. Het opnemen en registreren van de toepasselijke periodiek sluit beter aan bij de vereisten die benodigd bij het opstellen van de uitzendbevestiging en de bij het produceren van de loonspecificatie.

In dit voorbeeld (CAO Technische Groothandel) bestaat de gekozen functiegroep (of salarisschaal) uit een maximum 4 periodieken die jaarlijks per 1 april moeten worden toegekend. Met deze upgrade is het direct inzichtelijk uit welke periodieken gekozen kan worden om de werknemer correct in te schalen.

Snel CAO-specifieke bepalingen
over periodieken terugvinden

In de meeste cao’s is vastgelegd dat een periodiek wordt toegekend na een volledig dienstjaar of jaarlijks per een bepaalde datum, echter er kunnen in een cao ook afwijkende bepalingen zijn opgenomen (bijvoorbeeld een periodiek die wordt toegekend op grond van een beoordeling). Informatie over de periodieken is terug te vinden bij het gemaakte request in CAOWijzer.