CAOWijzer

Akkoord CAO schoonmakers 2010-2012

CAOWijzer Database CAO Nieuws Akkoord CAO schoonmakers 2010-2012

Gerelateerde CAO

Na maanden actievoeren hebben de vakbonden donderdag een cao-akkoord gesloten met de schoonmaakbedrijven. Schoonmakers in Nederland krijgen er in twee jaar 35 cent per uur bij. Ook kunnen alle schoonmakers die de Nederlandse taal niet voldoende beheersen op taalles.

In juli dit jaar komt er een convenant met grote opdrachtgevers als NS, Schiphol en het UWV over de hun betrokkenheid bij de schoonmakers en hun rol als opdrachtgevers.

Loonsverhoging
Alle schoonmakers krijgen in twee jaar bij elkaar 3,5 procent structurele loonsverhoging: 1 procent per 1 juli 2010, 1procent per 1 januari 2011, 0,75 procent per 1 juli 2011 en 0,75 procent in de vorm van een structurele eindejaaruitkering vanaf 2011.


Extraatje
Bijzonder is dat vakbondsleden en vooral de stakers een extraatje krijgen. De sector stelt een bedrag beschikbaar voor vakbondswerk. FNV Bondgenoten schuift zijn deel door naar zijn leden. Die krijgen ongeveer daardoor 70 euro extra. Stakers kunnen rekenen op een extra bedrag, dat kan oplopen tot een eenmalige uitkering van 500 euro.


Uitzendkrachten
In het cao-akkoord is ook afgesproken dat uitzendkrachten die gestaakt hebben, niet hun baan om die reden kwijt raken. Een speciale arbitragecommissie gaat daar op toezien.


Langste staking sinds 1933
Bestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten is verheugd: “De langste staking sinds 1933 heeft in heel Nederland ogen geopend en mensen geïnspireerd. Dit is het succes van de schoonmakers die uit de onzichtbaarheid zijn getreden. Ze hebben voor elkaar gekregen wat niemand voor mogelijk hield: de grootste bedrijven gebonden aan een betere behandeling van schoonmakers.”

Altijd de juiste inlenersbeloning?

Inlenersbeloning voor 200+ CAO’s

Loonmutaties voor 1000+ CAO's

Onbeperkt aantal gebruikers

Altijd de juiste inlenersbeloning?