CAOWijzer

Stakingsmelding: schoonmakers treinen in randstad

CAOWijzer Database CAO Nieuws Stakingsmelding: schoonmakers treinen in randstad

Gerelateerde CAO

Schoonmakers van treinen in de Randstad hebben zaterdag 30 januari voor 24 uur het werk neergelegd. Het is de eerste van een reeks acties van FNV Bondgenoten.


De vakbond protesteert tegen het stuklopen van de CAO-onderhandelingen. De bond eist drie procent meer loon, maar de werkgevers willen daar niet aan. De werkgevers zijn wel bereid te praten over onder meer hogere reiskosten en opleidingsmogelijkheden, maar niet over een hoger loon. In een branche waarin alleen geconcurreerd wordt op prijs zou dat niet haalbaar zijn. In de schoonmaakbranche werken zo'n 150.000 mensen.


Recordpoging
Onderdeel van de acties is ook een recordpoging: het maken van de grootste poetsdoek ter wereld. De schoonmakers proberen zo meer aandacht te krijgen voor hun strijd voor loonsverhogingen, reiskostenvergoeding en meer opleidingskansen. FNV Bondgenoten vraagt iedereen die de komende tijd deelneemt aan de schoonmaakacties, om een schoonmaakdoekje mee te nemen en dat te signeren. De doekjes worden aan elkaar genaaid. Eind februari is bekend of hiermee het Guinness Book of Records wordt gehaald.


Onderhandelingen
De werkgevers in de schoonmaak lieten afgelopen maandag het ultimatum verlopen dat de bond hen had gesteld na vijf vruchteloze onderhandelingsronden voor een nieuwe CAO.


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Altijd de juiste inlenersbeloning?

Inlenersbeloning voor 200+ CAO’s

Loonmutaties voor 1000+ CAO's

Onbeperkt aantal gebruikers

Altijd de juiste inlenersbeloning?