CAOWijzer

Stakingsmelding: klein metaal en techniek

CAOWijzer Database CAO Nieuws Stakingsmelding: klein metaal en techniek

Gerelateerde CAO

FNV Bondgenoten gaat acties voeren voor een betere CAO metaal en techniek, variërend van poortacties en stiptheidsacties tot actievergaderingen en een estafettestaking die maandag 25 februari van start gaat.


Op 22 februari is de eerste regionale stakingsdag: dan leggen werknemers in de kleinmetaal in de regio Rotterdam een dag het werk neer.


Omvang branche

In de Metaal en Techniek werken ongeveer 400.000 medewerkers in onder meer de metaalbewerking, installatie en motorvoertuigenbranche.


Kritiek vakbond

Het ultieme bod van de werkgevers schiet volgens de vakbond op veel punten tekort. 'Het loonvoorstel van de werkgevers is onvoldoende om de koopkracht komend jaar op peil te houden. Bestaande afspraken over de rust- en werktijden openbreken, de leeftijdsdagen worden gehalveerd en er zijn te weinig opleidingsmogelijkheden. Leerlingen en jonge werknemers, die nu relatief weinig verdienen, maar waar de metaal het in de toekomst van moet hebben, worden afgescheept met een zuinige loonsverhoging,' aldus de vakbond FNV.

Stakingsmelding


Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Altijd de juiste inlenersbeloning?

Inlenersbeloning voor 200+ CAO’s

Loonmutaties voor 1000+ CAO's

Onbeperkt aantal gebruikers

Altijd de juiste inlenersbeloning?