CAOWijzer

Nieuwe CAO Schoonmaak 2008-2010

CAOWijzer Database CAO Nieuws Nieuwe CAO Schoonmaak 2008-2010

Gerelateerde CAO

FNV Bondgenoten heeft dinsdag een akkoord bereikt met de werkgevers in de schoonmaak OSB over een nieuwe cao. Schoonmakers krijgen een minimumuurloon van 10 euro bruto.

Dit jaar krijgen de schoonmakers met een langer dienstverband 10 euro, volgend jaar iedereen. FNV Bondgenoten voerde een vijfjarige campagne om de uurlonen te verhogen van 8,33 euro in 2004 tot 10,00 bruto per uur nu. Ook de rechtspositie van schoonmakers bij contractwisseling is verbeterd. Uitzonderingen op de 10 euro vormen nieuwkomers in de branche. Zij krijgen het eerste jaar 8,50 euro, een vakopleiding en zonodig een taal- en inburgeringscursus in werktijd. Deelname aan de cursus is verplicht.


'Baanbrekend'
“Wij vinden dit een glansrijke overwinning. Toen wij de eerste keer onze 10-euro-eis naar voren brachten werden wij door vriend en vijand weg gelachen. Door vol te houden, slim te manoeuvreren en continu te werken aan meer steun, hebben wij deze overwinning samen met de schoonmakers bereikt”, aldus bestuurder Ron Meyer. “De inburgeringsafspraak is in de huidige discussie in de samenleving werkelijk baanbrekend. Samen met de andere verbeteringen een echte bijdrage aan een betere toekomst voor schoonmakers.”

Altijd de juiste inlenersbeloning?

Inlenersbeloning voor 200+ CAO’s

Loonmutaties voor 1000+ CAO's

Onbeperkt aantal gebruikers

Altijd de juiste inlenersbeloning?