CAOWijzer

Stakingsmelding: Metalektro, regio Nijmegen

CAOWijzer Database CAO Nieuws Stakingsmelding: Metalektro, regio Nijmegen

Gerelateerde CAO

Werknemers in de Metalektro in de regio Nijmegen leggen tussen dinsdagmorgen 22 december en donderdagavond 24 december voor 24, 48 of 72 uur het werk neer voor een nieuwe cao.

Het is de derde keer dat FNV dit jaar in de regio Nijmegen een staking organiseren. FNV-bestuurder Anita Dries: “Wij blijven net zolang actievoeren tot die nieuwe Metalektro-cao er is. De mensen zijn het namelijk zat om zo respectloos behandeld te worden.”

De werknemers in de Metalektro willen een goede loonsverhoging, meer zeggenschap over hun werktijden en einde aan de doorgeschoten flexibilisering.

Peter de Jong, onderhandelaar CNV Vakmensen: “Onze boodschap aan de werkgevers is helder: we gaan door met het voeren van acties. Dat de werkgevers hun eindbod hebben ingetrokken, is niet voldoende. We willen een nieuwe cao.

Geduld raakt op

Anita Dries: “Het is aan de stakers zelf te bepalen op welke dagen en voor hoe lang ze het werk neerleggen. Sommigen staken naar verwachting voor 24 uur, maar het zou me niet verbazen als heel wat mensen drie dagen staken. Het geduld begint namelijk aardig op te raken.”
De acties in de Metalektro duren inmiddels meer dan zeven maanden, de vakbonden hebben al bijna 40.000 stakingsdagen geregistreerd.

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Altijd de juiste inlenersbeloning?

Inlenersbeloning voor 200+ CAO’s

Loonmutaties voor 1000+ CAO's

Onbeperkt aantal gebruikers

Geen betaalgegevens nodig

Altijd de juiste inlenersbeloning?