CAOWijzer

Uitzendkrachten Honeywell maken grote loonsprong

CAOWijzer Database CAO Nieuws Uitzendkrachten Honeywell maken grote loonsprong

Gerelateerde CAO

Het loon van uitzendkrachten die werken bij Honeywell in Emmen wordt met terugwerkende kracht per 1 maart gelijk getrokken volgens de CAO Metalektro.

Honeywell handelde in strijd met de CAO Metalektro.

Gelijk werk, gelijk betaald
Ad de Vos, bestuurder FNV Bondgenoten: “Dankzij de naleving van de grootmetaal CAO maken alle uitzendkrachten bij Honeywell een forse loonsprong van 20 tot soms wel 25 procent. Terecht, want deze mensen horen voor gelijk werk, gelijk betaald te krijgen. Na vele onderhandelingen zijn we er samen met leden die werken bij Honeywell erin geslaagd het verschil in arbeidsvoorwaarden fors in te perken.”

Uitzendkrachten zelfde rechten als vast personeel
De CAO Metalektro kent een bepaling die zegt dat ook uitzendkrachten recht hebben op dezelfde arbeidsvoorwaarden als het vaste personeel en het verschil niet groter mag zijn dan tien procent.

De Vos: "Een bedrijf moet erop toezien dat een uitzendkracht die werkzaam is in de grootmetaal, niet minder krijgt dan een vaste kracht. Wij hebben dat dankzij onze kaderleden van FNV Bondgenoten kunnen checken dat dit bij Honeywell niet het geval was, door de salarisstrookjes te vergelijken via onze ‘gelijkloonvergelijker’. Die ongelijkheid wordt nu recht gezet." Bij Honeywell werken ongeveer 145 werknemers in vast dienst en veertig uitzendkrachten.

Altijd de juiste inlenersbeloning?

Inlenersbeloning voor 200+ CAO’s

Loonmutaties voor 1000+ CAO's

Onbeperkt aantal gebruikers

Altijd de juiste inlenersbeloning?