CAOWijzer

Principeakkoord CAO Podia 2010-2011

CAOWijzer Database CAO Nieuws Principeakkoord CAO Podia 2010-2011

Gerelateerde CAO

Looptijd
1 januari 2010 t/m 31 december 2011.

Loonmutaties
De vakbonden hebben de structurele looneis ingetrokken vanwege de moeilijke omstandigheden waarin de sector zich bevindt. De vakbonden willen er alles aan doen om de werkgelegenheid in de sector te behouden. Om de weggevallen looneis te compenseren is afgesproken dat alle werknemers op 1 september 2011 een eenmalige uitkering van 400 euro ontvangen.

Arbeidsvoorwaarden
Eindejaarsuitkering
De eindejaarsuitkering wordt met ingang van 2010 structureel verhoogd met 0,5 procent. De eindejaarsuitkering komt daarmee op 1,65 procent.

Uitloopschaal
Medewerkers die op 1 januari 2012 al vijf jaar aan het eindbedrag van hun salarisschaal zitten en ten minste voldoende functioneren ontvangen een eenmalige netto gratificatie van 200 euro.

Functiegebouw
Het nieuwe functiegebouw zal met deze nieuwe cao worden ingevoerd.

Aanlooptredes
Afgesproken is dat de aanlooptredes per 1 januari 2011 worden geschrapt.

Pensioenregeling
Het pensioenfondsbestuur Cultuur heeft werkgevers en vakbonden geadviseerd om over te stappen naar een andere pensioenregeling binnen het eigen pensioenfonds. Behoud van de huidige pensioenregeling zou leiden tot een sterke stijging van de pensioenpremies voor werkgevers en werknemers. Door de overgang naar een andere pensioenregeling betalen werkgever en werknemer voortaan ieder hetzelfde percentage aan pensioenpremie; in de huidige pensioenregeling betaalt de werknemer een hoger percentage pensioenpremie dan de werkgever. Omdat de vakbond een forse stijging van de pensioenpremies willen voorkomen en het belangrijk vind dat werknemers geen hoger percentage betalen dan werkgevers, is een overgang naar een andere pensioenregeling binnen pensioenfonds Cultuur per 1 januari 2011 afgesproken.

Overige afspraken
Verder zijn een drietal protocolafspraken gemaakt die door cao-partijen voor 1 april 2011 afgehandeld zullen worden:
1. Een andere methode van ziekteregistratie.
2. De nieuwe pensioenregeling heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Onderzocht wordt of dit via een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering kan worden gerepareerd.
3. De werkgevers willen graag de tekst van de dispensatieregeling aanpassen. Zij willen hiermee de dispensatie voor toepassing van een ander pensioenfonds dan het verplicht gestelde pensioenfonds beter afbakenen.

Altijd de juiste inlenersbeloning?

Al vanaf € 39,75 /maand

Inlenersbeloning voor 200+ CAO’s

Loonmutaties voor 1000+ CAO's

Onbeperkt aantal gebruikers

Altijd de juiste inlenersbeloning?